Vodnik po osnovnih pravilih igre Blackjack

Blackjack je med najpogostejšimi in priljubljenimi igralniškimi igrami. Na tisoče ljudi vsak dan igra blackjack ne samo na spletu, ampak tudi v resničnih igralnicah. Če želite igrati blackjack, vendar ne poznate njegovih pravil, vam ni treba skrbeti, saj je to zelo preprosta igra. Tukaj spoznajte osnovna pravila blackjacka.

Pri igri blackjack ne tekmujete z drugimi igralci. Dejansko tekmujete samo proti trgovcu.

Cilj je pridobiti karte, katerih vsota ni višja od 21, vendar še vedno višja od karte delivca. Ko skupno število kart preseže 21, se reče, da ste izpadli in izgubili igro. Skupna vrednost vaših kart se določi tako, da se vse skupaj sešteje. Kralji, dame in fanti so vredni vsak po deset točk. Asi so vredni eno točko ali enajst točk (odvisno od tega, kaj mislite, da je za vas bolj koristno). Oštevilčenim kartam ni dodeljenih nobenih drugačnih ali posebnih vrednosti, zato je njihova vrednost enaka številki na njih. Pri blackjacku naj bi bila kombinacija dveh kart z 21 točkami najboljša kombinacija, pri čemer je ena od kart as, druga pa seveda karta z desetimi točkami.

Blackjack se začne, ko igralci oddajo svoje stave.

Pred razdelitvijo kart mora vsak igralec na mizi položiti stavo. Delivec razdeli karte šele potem, ko vsi igralci zaključijo s stavami. Vsak igralec prejme dve karti, ki sta obrnjeni navzgor. Od dveh kart, ki sta podeljeni delivcu, je le ena obrnjena navzgor, druga pa obrnjena navzdol. Nato se morajo igralci ob upoštevanju vrednosti kart pri roki odločiti, ali bodo stali ali udarili. Če je vsota vrednosti kart v roki veliko manjša od 21, je priporočljivo zadeti. Upoštevajte, da lahko izgubite z naslednjo karto, če se vsota vaše kombinacije nato prekriža, zato dobro premislite, preden udarite. Kadarkoli ste prepričani, da se vaša roka z udarcem ne more izboljšati, je smiselno preprosto vstati. Delivec bo nato razkril svojo kombinacijo. Večina pravil za blackjack navaja, da mora delivec zadeti, če je skupni seštevek njegovih kart manjši od 16. Ko na koncu ne le ne izpadeš, ampak tudi z kombinacijo, ki je večja od karte delivca, prejmeš plačilo 1:1. V primeru, da takoj dobite blackjack, kar pomeni, da če dosežete 21, ste plačani 3:2.

Ko dojamete te osnove, se lahko naučite več, kot sta razdelitev in podvojitev. Znanje o naprednih pravilih igre Blackjack bo samo povečalo vaše možnosti za zmago. Vso srečo!