Blackjack in njegove številne različice

Preden začnete igrati igre blackjack na spletu, je dobro, da se seznanite s številnimi različnimi ponujenimi različicami igre blackjack. Klasični blackjack se igra z enim samim, standardnim kompletom kart s 52 kartami, igralci lahko stavijo le na eno roko naenkrat in imajo možnost podvojiti stave in razdeliti roke. Zmaga z blackjackom se izplača s kvoto 3:2, katera koli druga zmagovalna kombinacija se izplača s kvoto 1:1.

Različica blackjacka v Atlantic Cityju se igra z osmimi standardnimi kompleti po 52 kart.

Tako kot klasične igre Blackjack se kombinacija, dobljena z Blackjackom, izplača 3:2, druge zmagovalne kombinacije pa 1:1. Za razliko od klasičnega “evropskega” blackjacka je Atlantic City Blackjack ameriška igra na luknjo, kar pomeni, da se “hole” karta (druga karta, ki se deli delivcu) deli obrnjena navzdol. V evropskih igrah Blackjack se ta karta ne razdeli, dokler vsi igralci ne odigrajo svoje karte. Ta igra ima tudi dvojne in razdeljene možnosti.

Pravila Vegas Strip in Downtown so podobna tistim pri igrah Black jack v Atlantic Cityju, vendar se Vegas Strip igra s 4 običajnimi kompleti, Vegas Downtown pa z 2.

Druge različice vključujejo blackjack Double Exposure, pri katerem se obe delivčevi karti igrata obrnjeni navzgor, Super Fun 21, ki izplača bonus za določene kombinacije, kot je diamantni blackjack, High Limit Blackjack, ki se igra v skladu s standardnimi evropskimi pravili z dvema krovoma, vendar ima višjo najvišjo stavo, španski blackjack, ki se igra z 8 edinstvenimi paketi (standardnih 52 paketov kart minus 4 desetke) in multi-hand blackjack, ki vam omogoča, da stavite do 5 kombinacij hkrati.

Spletni blackjack nikakor ni omejen na te različice, takšno je trenutno zanimanje za igro.

Pobrskajte po internetnem etru in našli boste vse te različice Blackjacka in še več, nekatere z nekaj precej vabljivimi uvodnimi ponudbami za zagon.